Projekt H2Ac4Scholl úspěšně ukončen

Ve školním roce 2018/2019 jsme se přihlásili do vytrvalostních závodů s RC auty na vodíkový pohon pod názvem H2AC pro školy. V této soutěži je 10 týmů z českých a 10 týmů z německých škol. Soutěží se v kategorii nejlepší tým školy a nejlepší mezinárodní tým, který je složen z jednoho českého týmu a jednoho německého. Projekt byl plánován jako dvouletý, ale bohužel se musel kvůli protiepidemiologickým opatřením prodloužit, navíc se nepovedlo udržet v aktivitě všechny partnerské školy. Velké finále a následné zakončení projektu se tedy konalo až na přelomu května a června.

  1. května 2022 se do haly v německém městě Chemnitz sjelo 9 českých a 5 německých týmů k finálovému závodu. Náš tým soutěžil spolu s týmem SPŠ Česká Lípa a jedním německým partnerem a toto partnerství bylo velmi úspěšné. Týmy společně dokázaly zvítězit i v kategorii rychlostní i v kategorii vytrvalostní.

Děkuji klukům z kvinty (Filip Peřina, Šimon Vápeník, Jiří Moravík, Vojtěch Košťál) za celoroční práci a výbornou reprezentaci školy.  

Mgr. Pavla Machová