Leadership ve vzdělávání s ,,Úžasňákovými“ :-)

Tercie  se spolu s několika dětmi ze sekundy opět vypravila na konci školního roku na školu v přírodě s anglickým jazykem. Lektoři ze společnosti Aspintoa seznámili děti se svým inovativním programem, který byl zaměřený na zlepšení komunikace v angličtině, budování vztahů v týmu a leadership. Lektoři si  připravili i  hry v duchu zážitkové pedagogiky, které celá řada studentů našeho gymnázia mohla poznat díky výměnám mládeže v rámci Erasmus+ .

Co bylo oproti projektům hrazených z fondů EU rozdílné? Lektoři mají pro jednotlivé jazykové úrovně podle Evropského jazykového portfolia připravené podpůrné materiály, kde je skvěle zpracovaná gramatika, slovní zásoba a hlavně konverzační okruhy, vše v podobě kartiček s on-line podporou pro děti a pro učitele. Vedle výuky a her jsme měli i možnost poznat krásná místa Orlických hor v okolí chaty Anička, kde jsme byli ubytováni.

Pobyt se vydařil a lektoři tercii vzkazují: ,,Budeme vzpomínat jen v tom nejlepším. Studenti měli odvahu vést rozhovory a poznávat lépe sebe i druhé. Jsou to Úžasňákovi. “

Přejeme ,,Úžasňákovým“ 🙂 krásné prázdniny a připojujeme se k lektorům, byly jsme s vámi opravdu rády!

Mgr. Martina Šimánková a Mgr. Kamila Chýlová