Sportovní úspěchy v přespolním běhu a Středoškolském atletickém poháru. Postupujeme na kraj!

Přespolní běh 

Za chladného a deštivého počasí se konalo ve středu 14.září na Rasově Hůrce okresní kolo v přespolním běhu. Ve velké konkurenci dvanácti českolipských základních škol obsadila naše dívčí družstva velmi pěkná umístění.  

V kategorii 6.-7.tříd dosáhly na bronzový stupínek naše závodnice ze sekundy, jmenovitě: Barbora Policerová, Alžběta Beránková, Anežka Lischková a Karolína Raková. 

V kategorii 8.-9. tříd se děvčata z tercie a kvarty umístila sice na méně oblíbené, přesto na velmi cenné čtvrté příčce, jmenovitě: Adéla Kocmanová, Justýna Šmatová, Zuzana Herbstová a Anežka Kafková. 

V posledních letech obsazují v kategorii SŠ naši závodníci (chlapci i děvčata) první příčky. A ne jinak tomu bylo i letos. Máme opět zlato! Družstva chlapců i dívek se prvním místem nominovala do krajského kola, které se uskuteční během října v Břízkách v Jablonci nad Nisou. 

A kdo se zasloužil o postup do krajského kola? 

Za dívčí družstvo nastoupily: Kateřina Petrová, Anna Černínová, Amálie Lorenzová, Jarmila Nováková a Barbora Štefková. 

Družstvo chlapců reprezentovali: Jiří Dlouhý, Jakub Pitoňák, Ondřej Cmunt, Matyáš Hřebík a Jiří Moravík. 

 Středoškolský atletický pohár 

   V úterý 20.září opět počasí nezklamalo a přivítalo účastníky Středoškolského atletického poháru na Městském stadionu v České Lípě „příjemnými“ deseti stupni Celsia a aprílovým deštěm. 

Naši školu reprezentovalo pouze družstvo dívek. Konkurence škol byla tradiční, z České Lípy Obchodní akademie a Euroškola, z Nového Boru pak VOŠ a SŠ. 

Družstvo gymnázia posílily v loňském roce dvě úspěšné atletky Amálie Lorenzová a Anna Černínová, letos do prvního ročníku nastoupila všestranně sportovně zaměřená Jarmila Nováková a spolu s velmi úspěšnou českou triatlonovou sportovkyní Kateřinou Hadravovou se tyto závodnice zasloužily o vysoké bodové zisky pro naše družstvo. Od počátku závodu nebylo naším neskromným přáním postoupit do krajského kola. Podařilo se, děvčata vybojovala zlato! Kromě běhu na 200 m jsme ve všech ostatních disciplínách dosáhly na nejvyšší příčky. 

Za vítězné družstvo nastoupily: Amálie Lorenzová (1.místo v běhu na 60m a skoku vysokém), Anna Černínová (1.místo ve skoku dalekém a 2.místo v běhu na 60m), Lucie Peškařová (1.místo ve vrhu koulí), Kateřina Hadravová (1.místo v běhu na 800m), Jarmila Nováková (2.místo ve vrhu koulí a skoku vysokém), Anna Sazamová (4.místo v běhu na 60m), Adéla Měchurová (4.místo ve skoku dalekém a běhu na 200m), Tereza Knejzlíková (4.místo v běhu na 800m), dalšími závodnicemi byly Nadia Van Wassem a Barbora Štefková. 

Děkujeme všem závodníkům a závodnicím za vzornou reprezentaci naší školy a postupujícím družstvům do kraje přejeme hodně štěstí! 

Mgr. Kamila Chýlová