V letošním školním roce florbalistky opět v národním kole

Po vyhrané krajské eliminaci postoupily naše hráčky do národního kola florbalového turnaje   SUBTERRA CUP. Časně ráno 21. 3. 2023 odjížděla děvčata do Prahy – do sportovní haly v Bráníku, kde se již od 8 hodin konaly první zápasy ve skupinách, do kterých vítězná družstva z krajských turnajů byla rozlosována.

        Protože autobus do Prahy měl zpoždění, k prvnímu utkání jsme musely nastoupit bez rozcvičení ihned po příchodu do haly. I když síly byly vyrovnané, utkání jsme prohrály.  Druhý zápas naše hráčky s přehledem vyhrály, třetí utkání bylo opět vyrovnané – prohrály jsme o jediný gól. Ze skupiny naše děvčata do dalších bojů nastupovala ze třetího místa.

       V zápasech o konečné pořadí všechny naše florbalistky odvedly na hřišti velký kus práce. Družstvo Gymnázia Česká Lípa v národním kole obsadilo pěkné 6. místo!

V turnaji nastoupily:

Tereza Seifrtová, Markéta Šorfová, Eliška Mojteková, Anežka Kirschnerová, Dagmar Suchá, Lenka Sigmundová,  Anna Sazamová,    Lucie Smrčková, Adéla Měchurová, Kateřina Hadravová, Viktorie Funke, Klára Steinzová, Natálie Seifrtová a Karolína Šorfová.

Alena Mayová