Krajské kolo přeboru škol v orientačním běhu

Motto soutěže: Orientační závod je určen pro všechny chytré sportovce, kteří drží v ruce mapu a buzolu a vědí, co s těmito předměty při běhu dělat………

Po několika letech se naše škola zúčastnila krajského kola v orientačním běhu. Závod se konal v České Lípě a na startu se sešlo téměř 250 sportovců. Naši školu reprezentovali žáci    a žákyně primy až kvarty: Jan Kmínek, Lukáš Kocman, Vít Lamač, Matouš Průcha a Ondřej Kmínek se účastnili závodů ve družstvech i jednotlivcích, Anežka Lischková, Adéla Kocmanová a Ondřej Hrůzek běželi v soutěži jednotlivců.

Závodníci startovali v intervalech, po orientaci mapy a vyhodnocení trasy, na které byly umístěny jednotlivé kontroly, běželi co nejrychleji do cíle. Potom každý kontroloval průběžné výsledky a čekal na konečné pořadí.

Soutěž pro naše reprezentanty byla úspěšná, v jednotlivcích skončili ve své kategorii všichni v první polovině soutěžících, Vít Lamač obsadil 3. místo. Chlapci z primy a sekundy po sečtení bodů v soutěži družstev byli ve své kategorii první!

Alena Mayová