Olympiáda z programování – krajské kolo

Letošní krajské kolo olympiády v programování proběhlo v pátek 18. 4. 2024 jako tradičně v liberecké Střední Průmyslové škole.

Zastoupení měla naše škola ve všech třech kategoriích: žáci (prima–kvarta), mládež (žáci středních škol) a mikrořadiče. Do krajského kola se letos vedle naší školy probojovali podle očekávání zástupci obou průmyslových škol, tedy liberecké i českolipské. V kategorii žáků pak ještě dvě liberecké základní školy. Ostatní gymnázia se tentokrát do krajského kola neprobojovala. Je potěšující, že naše gymnázium má nakonec žáky na medailových pozicích ve všech kategoriích! Adam Špindler z oktávy vyhrál podle očekávání v soutěži mikrořadičů. Vítek Vakula z kvarty získal vynikající první místo v kategorii žáků a další kvartán Dan Adam obsadil v soutěži výborné třetí místo. Šestým nejlepším v libereckém kraji je Radek Horký rovněž z kvarty. V kategorii programování mládeže, kde jsou pro nás tradičně obtížnou konkurencí žáci průmyslovek, vybojoval náš Pavel Turek ze sexty parádní třetí místo.

Děkujeme všem zúčastněným za přípravu i výbornou reprezentaci naší školy, gratulujeme k výborným výsledkům a postupujícím držím palce do republikového kola!

Mgr. Jaroslav Rež