Adaptační kurz 2010

Také v tomto školním roce zahájili nově přijatí studenti osmiletého  i čtyřletého studia svůj pobyt na naší škole adaptačním kurzem.

Probíhal ve dnech 1. – 3. září v rekreačním středisku AERO v Holanech, účastnilo se jej celkem 84 žáků tří tříd (prima A, B a 1.A) a 11 učitelů. (Součástí článku jsou tři videa.)

 

Nejdůležitější myšlenkou celé akce je  vzájemné seznámení – a to probíhalo hned první večer ve skupinách jednotlivých tříd s třídními učiteli a také ve tříhodinových blocích pod vedením metodika prevence pana Milana Bárty. Náplní těchto aktivit byly nejrůznější – a převážně  veselé – kolektivní hry. V závěrečném hodnocení žáků ostatně získaly právě tyto části programu nejvíce kladných ohlasů.

Studenti prim si dále vyzkoušeli velkou večerní skupinovou hru a soutěž zároveň, kdy osm barevných družstev plnilo deset úkolů a bodováním mezi sebou zvolilo také vítěze. Po celý školní rok jim tuto hru budou připomínat vlastnoručně vytvořené erby, které budou součástí výzdoby v jejich třídách.

Počasí nám převážně přálo, a tak jsme mohli vyrazit i za zajímavostmi v okolí Holan. Nejpřekvapivější byla pro studenty pravděpodobně návštěva obory se zámkem Vřísek, kam je běžným turistům vstup zakázán, ale po dohodě se zástupci Lesní správy  pro nás byla otevřena. Naší pozornosti ale neunikly ani holanské rybníky (včetně protržené hráze toho Hrázského po letošních srpnových povodních) či zříceniny Vítkovec a Jiljov.

Poslední den kurzu se konal ještě závěrečný orientační závod družstev, ve kterém snad více než o vítězství šlo opět o partu a soudržnost při zdolávání tratě a plnění úkolů.

Na závěr dodejme, že studenti i učitelé byli opět spokojení, vše se vydařilo a více než další slova atmosféru adaptačního kurzu přiblíží malá videotéka.