PIŠKVORKY (PIŠQWORKY)

Letos se konal čtvrtý ročník této soutěže, která se těší velké oblibě mezi studenty mnoha generací. Leckteří neváhají usilovnému tréninku věnovat i část výuky :o). Soutěž pořádá občanské sdružení Student Cyber Games, které se dlouhodobě zaměřuje na rozvíjení dovedností středoškoláků prostřednictvím netradičních soutěží.

Historicky největšího turnaje této taktické hry se zúčastnilo ve školních kolech více než  20 000 studentů ze 450 středních škol. Organizátorem našeho školního i poté i oblastního kola byl Tomáš Novotný. Nejlepší hráči ze školního kola vytvořili tři pětičlenné týmy, které se účastnily oblastního kola. Zde naše družstva obsadila první tři místa, a postoupila tak všechna do krajského kola, ze kterého vítězný tým (Oldřich Mahdal, Matěj Váňa, Jan Hazdra, Michal Kubát a Karel Ilavský) postoupil do celostátního finále. Zbylá dvě družstva (Anna Macháčková, Radim Štolfa, Matyáš Nacházel, Ondřej Beneš, Miroslav Hanzelka, Artemiy Pozdnyakov, Tomáš Kučera, Martin Bureš, Jakub Copko, Jan Mitáč) postoupila ze svých skupin a obsadila 5. – 8. místo.

Finále celé soutěže se tradičně konalo v Brně za účasti 24 nejlepších družstev z celé ČR. Již v loňském roce zde měla naše škola své družstvo, které postoupilo ze základní skupiny, ale potom v prvním kole  vylučovací fáze narazilo na pozdější celkové vítěze. Letos naši hráči zopakovali umístění svých předchůdců a v celkovém pořadí skončili na 13. – 16. místě.

Mgr. Radomír Tulka

 

 

foto  

foto