Pro studenty, jejich rodiče i kolegy: Revoluce ve výuce jazyků – učte se jazyky zdarma a pomáhejte překládat web!

Součástí výuky cizích jazyků na naší škole je průřezové téma Vztah k multilingvní situaci a ke spolupráci mezi lidmi z různého kulturního prostředí.  Jako učitelé cizích jazyků bychom Vám všem proto rádi představili projekt DUOLINGO, který si již získal oblibu mnohých studentů i učitelů naší školy.

Portál nabízí bezplatnou výuku cizích jazyků (v současné době se můžete učit španělštinu, němčinu, francouzštinu, italštinu či portugalštinu, v nejbližší době se očekává např. i čínština a další). Vybraný cizí jazyk se učíte či procvičujete „ přes“ druhý cizí jazyk. Výměnou tím pomáháte překládat web a šířit tak vzdělání do celého světa.

     Portál DUOLINGO funguje na principu on-line hry, tedy zábavnou formou, sbíráte zlaťáky a po zvládnutí lekce odemykáte nové úrovně. Učíte se současně čtení, psaní, poslech, výslovnost, překlady atd. Zároveň můžete vidět, jak si vedou Vaši přátelé (či učitelé) a vzájemně se povzbuzovat nebo spolu soupeřit. O motivaci tak není nouze.

     Navíc nezávislá studie provedená ve Spojených státech odhaduje, že zhruba 34 hodin strávených na DUOLINGO odpovídá více než 130 hodinám klasické výuky. V současné době portál nenabízí češtinu, ale protože všichni naši studenti ovládají minimálně dva jazyky, mohou se simultánně zdokonalovat v obou.

Pro bližší informace navštivte přímo www.duolingo.comnebo kabinet jazyků č. 422, kde Vás rádi s portálem seznámíme. Jedno varování na závěr – učení se cizím jazykům touto formou je prudce návykové! smiley

Hodně úspěchů při studiu jazyků!

Mgr. Jan Poštolka

Mgr. Jana Triguinho