Adaptační kurz 2014

Hned první školní den, tedy v pondělí 1. září, byl zahájen tradiční třídenní adaptační kurz nově přijatých žáků 1. ročníku osmiletého a čtyřletého studia. Do rekreačního střediska Aero v Holanech začali rodiče přivážet své děti od 17 hodin a po večeři v 19 hodin již odstartoval první seznamovací večer. Zatímco „malí“ primáni zahájili skupinovou hrou, při níž o sobě zjišťovali základní informace, prváci měli na programu veselou hru s názvem 25 úkolů plus některé další.

  Úterní deštivé ráno nás sice nepotěšilo, nicméně dopoledne se přece jen trochu vyčasilo, a tak se ti starší v rámci seznamování se s okolím vydali na po červené turistické značce kolem zříceniny Vítkovce až k hrázskému rybníku. Primáni strávili úterní dopoledne pro jistotu v budově, kde absolvovali blok kohezních her s metodikem prevence Mgr. Bártou a bavili se při nich náramně. Týž program čekal odpoledne – samozřejmě v modifikované podobě – také na prváky. A protože počasí se přece jen umoudřilo, odpoledne vyrazili do terénu pro změnu ti malí. Cestu prokládali hrami, ale hlavně se tak trochu seznámili s trasou závodu, který na ně čekal ve středu. Úterní večer pak strávili zejména při přírodovědných aktivitách. Prváci buď sportovali, nebo (ti umělečtěji založení) malovali velkorozměrný třídní obraz na téma svět.

Poslední den adaptačního kurzu pak byl ve znamení aktivity společné pro všechny – mapového orientačního závodu s  kontrolními stanovišti. Dvě hodiny na trase zvládli malí i velcí s přehledem a před obědem tak mohly být vyhlášeny výsledky a těm nejlepším předány sladké odměny.

Po obědě pak už nastalo zabalení věcí a postupný odjezd účastníků kurzu – na některé tedy rodiče museli i čekat, protože se jim domů jaksi nechtělo :o).

Letošní adaptační kurz se skutečně vydařil na výbornou, a my proto věříme, že splnil svůj účel a dobře nastartoval naše nové žáky pro jejich gymnaziální studium.

Na závěr přikládáme několik fotografií.

{gallery}adaptak2014:::0:0{/gallery}