Vydařený atletický CORNY středoškolský pohár

Ve středu 17. září se na stadionu u Ploučnice konal 33. ročník středoškolského CORNY poháru v atletice. Pořadatelem bylo Gymnázium Česká Lípa a školy bojovaly nejen o vítězství v okresním kole, ale zároveň o postup do krajského kola. Na prvních třech místech bylo pořadí stejné jak v kategorii chlapců, tak i dívek.

Zvítězilo Gymnázium Česká Lípa před Obchodní akademií Česká Lípa a Sklářskou školou Nový Bor. První dvě družstva budou reprezentovat střední školy Českolipska na krajském kole poháru, které se koná již ve středu 24. září v Turnově.

V okresním kole jsme byly svědky řady pěkných výkonů. V dívčí kategorii k nejlepším patřil vrh koulí Daniely Bendové z obchodní akademie, která 3 kg těžké náčiní poslala do vzdálenosti 12,41 m, dálka 498 cm a výška 155 cm mimo soutěž startující Natálie Vlkové, 800 m Terezy Hrochové z českolipského gymnázia za 2:27,9 min či šedesátka za 8,0 s v podání Petry Bracháčkové ze střední podnikatelské školy.  A výčet dobrých výkonů by ještě mohl pokračovat.

V chlapecké kategorii se o nejlepší výkony postarali především opět studenti místního gymnázia. Skoky ovládl Josef Adámek, jeho 578 cm do dálky a především 184 cm do výšky jsou velice kvalitní. V bězích kraloval Ondřej Olšar. 400 m zaběhl za 53,4 s a již za dvacet minut absolvoval vítězně běh na 1500 m za 4:46,1 min.  Pěkný výkon předvedl ve vrhu koulí Marek Březina, který poslal 5 kg těžké náčiní do vzdálenosti 11,86 m.

V krajském kole čekají naše zástupce soupeři ze silných atletických center, jako je Liberec, Jablonec nad Nisou či Turnov. Naši studenti ale jistě udělají maximum pro to, aby se v krajském finále neztratili.