Výtěžek z našich charitativních aktivit pomůže Péťovi

Na konci roku 2015, a to zejména v rámci  Studentského odpoledne 18. 11. , se nám podařilo v dobročinné dražbě a prodejem cukrářských výrobků žáků z tzv. Cukrárny u Mary získat částku ve výši 5 600 Kč.
Tyto peníze jsme se rozhodli věnovat Péťovi Živsovi ze Sloupu v Čechách. Jedná se o vážně nemocného chlapce, o kterého pečuje jeho rodina.
Jak uvádí jeho otec, finanční příspěvek jim jistě přijde vhod:

Vaše finanční pomoc na přestavbu koupelny by byla úžasná. Celá realizace by měla proběhnout dle příslibu SIKO někdy v průběhu února/března. Péťa už se nemůže dočkat, současné podmínky jsou pro něj s ohledem na jeho druh postižení opravdu nevyhovující. Podařilo se nám získat příspěvek na bourací a stavební práce od nadace Kuře, a nějaké prostředky jsme nashromáždili také na transparentním účtu (číslo vám posílám níže), odkud financujeme nákupy rehabilitačních a jiných pomůcek pro Péťu (naposled nákup houpací závěsné sítě, ve které Péťa odpočívá).

Jsme vděčni za každou pomoc. Pomůcky, které potřebujeme ke každodennímu životu, jsou obvykle velmi předražené a utáhnout všechno z vlastních prostředků dá někdy zabrat. Momentálně řešíme pro nás zlomovou pomůcku a tou je speciální systém pro komunikaci, díky kterému bude Péťa moci ovládat kurzor myši pohybem očí. Péťovi je 14 let a dorozumíváme se zatím právě jen očima a pohybem hlavy. Péťa je tak odkázán na schopnost ostatních dobře položit otázku, na kterou on pohybem hlavy odpoví (ano – ne). Je to po tolika letech opravdová naděje pro celou naší rodinu. Tím, že nám ostatní lidé jako vy pomáhají například s koupelnou nebo drobnými pomůckami, máme možnost plnit Péťovi i takovéto pro něj osobní sny (komunikace)…
Všichni rodiče postižených dětí si nesmírně vážíme pomoci od Vás ostatních – víte, nejde jen o finance, ale i o to, že pak cítíme, že nejsme na všechno sami. Péťa sám má pocit, že musí pomáhat i ostatním, takže neustále nás "nutí" posílat drobné finanční dary a příspěvky na různé nadace, kdykoliv slyší upoutávku v rádiu nebo vidí nějaký pořad v TV. V létě jsme se účastnili běhu pro Růženku, která sbírala peníze na polohovatelnou postel. On si pomoc ostatních strašně uvědomuje a je úplně posedlý myšlenkou "pošli to dál", což nám dělá velkou radost. 

Částku jsme poukázali dne 8. 1. 2016 na transparentní účet pana Živsy u Fio banky a budeme se těšit na zprávy o tom, jak se Péťovi daří.
 

Dobrý den, moc děkujeme a potvrzujeme, že částka v pořádku dorazila. Jakmile budeme z účtu cokoliv čerpat, pošleme Vám zprávu. Velmi si vaší pomocí vážíme a přejeme vše nej do nového roku 😉
Mějte se krásně a za Péťu i nás ještě jednou obrovský dík

Živsovi