V klasickém lyžování jsme uspěli

 Ve středu 20.1. 2016 se pod záštitou DDM Smetanka Nový Bor uskutečnil závod škol v klasickém běžeckém lyžování. Účastníci zamířili na Polevsko, kam byl dokonce organizátory vypraven autobus, jenž se během zastávek po cestě skoro zaplnil.

                Na místě už vše probíhalo rychle, částečně také kvůli mrazivému počasí. Nejdříve měli závodníci čas na přípravu lyží a na rozježdění. Potom už se všichni připravili na start, který probíhal intervalově po 30 vteřinách. Jako první na trať vyrazili středoškoláci, kteří absolvovali 3 kola v délce 2 kilometrů, dohromady tedy ujeli 6 km. Následovaly je kategorie v tomto pořadí: 8.-9. třída, 6.-7. třída, nakonec se na start postavili žáci prvního stupně, kde jsme ale už samozřejmě neměli žádné zastoupení.

                Skvělé výsledky pro naši školu začali sbírat již závodníci v kategorii středoškoláků. Závod se vydařil Pavlu Šorfovi, kterýskončil druhý, následován třetím Matoušem Kosinou. Lucie Nováková byla na čtyřkilometrové trati druhá.

V kategorii chlapců 8.-9. třída zvítězil Josef Zátka a mezi dívkami stejného věku se skvěle umístila Nina Jeřábková, které patří zaslouženětřetí místo.

Jan Zátka nestačil jen na jednoho soupeře a mezi žáky 6. a 7. tříd skončil druhý.

                To ovšem, jak by se mohlo zdát, nebylo zdaleka vše! Po soutěži jednotlivců přišly na řadu štafety, ve kterých opět gymnazisté obsadili přední pozice. Štafeta chlapců z  6. a 7. třídy, ve složení Jan Moravík, Antonín Stárek a Jan Zátka projela nakonec cílem na krásném 2. místě. Naše týmy pak suverénně ovládly kategorii štafet středoškoláků. Pavel Šorf, David Nováček, Matouš Kosina vyhráli a Pavel Marek, Milan Klimeš, Josef Zátka skončilidruzí.

                I přes chladné počasí a několik pádů věříme, že si akci všichni užili, a příští rok se na Polevsku uvidíme znovu.

 

Skol!

Josef Zátka

Viktorie Pechrová