Okresní kolo ve florbalu středních škol

Okresní kola ve florbalu vyvrcholila 26. 4. turnaji  chlapců a dívek středních škol. Obou soutěží se již tradičně zúčastnila i naše škola. 

Nejdříve se konal turnaj chlapců. Hned po úvodních minutách prvního utkání našich florbalistů s OA Česká Lípa bylo zřejmé, že výkonnost obou družstev bude velmi vyrovnaná a zvítězí ten, kdo udělá méně chyb, protože každá chyba je vždy soupeřem potrestána gólem. Nerozhodný výsledek 3 : 3 byl toho důkazem.

Druhý zápas se SPŠ Česká Lípa se pro nás vyvíjel dobře – hned v úvodu jsme se ujali vedení. Soupeř však vyrovnal. Našim florbalistům nechybělo úsilí poprat se o co nejlepší výsledek, někdy jim však trochu nepřálo sportovní štěstí. V posledních 20 sekundách utkání se podařilo SPŠ vstřelit vítěznou branku . Konečné skóre 2 : 1.

V posledním utkání naši hráči vylepšili střelbu a nad SOŠ Česká Lípa vysoko zvítězili 9 : 1. Tím si zajistili 2. místo!

V turnaji gymnázium reprezentovali:  Jan Zátka, Oliver Šulc, Štěpán Kašpar, Tomáš Sichrovský, Jiří Moravík, Martin Doležal, Vojtěch Košťál, Filip Peřina, Ondřej Knespl, Filip Čejka, Samuel Vacek, Ondřej Martinec , Lukáš Dvořák a brankáři Kryštof Pechr a Václav Kratochvíl.  

Bezprostředně po vyhlášení výsledků turnaje chlapců následovaly zápasy okresního přeboru dívek. Sehrané družstvo našich florbalistek bez problému vyhrálo všechny zápasy s velkou převahou. Svědčí o tom celkové skóre 22 : 0. Naše florbalistky byly opět první a postoupily do krajského kola!

V turnaji gymnázium reprezentovaly:  Tereza Seifrtová,  Markéta  Šorfová, Dagmar Suchá, Lenka Sigmundová, Lenka Machová, Adéla Měchurová, Lucie Smrčková,  Viktorie Funke, Natálie Seifrtová, Karolína Šorfová a nová brankářka Kateřina Koky.

Všem hráčkám i hráčům děkujeme za pěknou reprezentaci Gymnázia Česká Lípa!

Alena Mayová