Další projektový týden LANTERNA FUTURI

Týden před jarními prázdninami byl pro třídu sexta A ve znamení projektu Lanterna Futuri, její studenti se totiž účastnili sedmi mezinárodních workshopů.

Společně s mladými lidmi z Polska a Německa trávili čas od neděle 2. do soboty 8. března   na dílně filmové v Radvanci či na divadelní, hudební nebo designové poblíž Žitavy v sousedním Německu, nejdále odjeli ti, co se přihlásili na foto, výtvarné umění nebo žurnalistiku. Jejich workshopy probíhaly v polském Niedamirowu.

Cílem těchto tvůrčích dílen je především interkulturní setkávání mladých lidí z našich příhraničních oblastí, konkrétní náplň práce si studenti  určují vlastně sami. Společné je pouze obecné téma – to tentokrát znělo „Iluze". Bližší informace o průběhu tohoto projektového týdne lze najít na webu http://blog.lanternafuturi.net/

A co si naši studenti přivezli? Na dílnách vznikly nové hudební nahrávky, ve videozáznamu je divadelní představení, na dvd filmová telenovela, rozhlasový feature, design reprezentují mj. i trička zhotovená podle návrhů účastníků, nechybějí samozřejmě fotografie, tištěný magazín či nahrávka prezentace výtvarného umění. Ale rozhodujícím přínosem tohoto projektu je samozřejmě vzájemné seznámení, poznání, pochopení. A to se během tohoto týdne velmi dobře podařilo.

Do konce tohoto školního roku čekají studenty ještě víkendové dílny a v červnu pak závěrečná letní akademie spojená s turné po všech zúčastněných školách a regionech – to bude vyvrcholení další etapy  česko-polsko-německého projektu LF.

thumb_parada.jpgthumb_056.jpgthumb_062.jpg