Euroweek 2013 Palermo, Sicílie

Jedenáctičlenná delegace studentů  vyššího gymnázia bude naši školu reprezentovat na mezinárodní studentské konferenci  Euroweek 2013 v Palermu na Sicílii v termínu  2.-9. března 2013.

Studentské konference se letos účastní delegace 10-15 studentů ve věku 15-18 let ze třinácti škol celé Evropy a jejím tématem je „Music“ (Hudba).

 Naši studenti budou rozděleni do skupin studentů z ostatních zemí a budou společně pracovat na úkolech, které souvisí s tématem konference. Veškeré práce, diskuze a prezentace probíhají v angličtině. Studenti se zúčastní i přednášek odborníků, s jejichž výstupy budou ve skupinách dále pracovat. Součástí programu konference je i hudební soutěž, ve které budou jednotlivé národy soutěžit se třemi písněmi, které si ve své domovské škole nacvičily. Podstatným úkolem, který musí splnit každá delegace ještě před svým odletem na konferenci, je vytvoření prezentace k tématu Music, kterou v Palermu předvede před všemi účastníky. Celá naše účast tedy obnáší zejména schopnost týmové práce, sdílení úkolů, a to celé v angličtině. Z několikaleté zkušenosti s projekty tohoto typu můžeme říci, že tyto akce jsou pro studenty velmi přínosnými, bezesporu z hlediska jazykového, ale také z hlediska samostatnosti, schopnosti spolupráce a poznání všedního života v jiné zemi.

Vedle pracovní části konference připravili italští pořadatelé i několik výletů do okolí Palerma, navštívíme například chrám a amfiteátr v Segestě nebo katedrálu v Monrealu.

Skupina patnácti italských studentů  navštíví naši školu v termínu 7.- 14. dubna 2013. Pro italské studenty připravíme program složený z práce ve škole a výletů, kterých se zúčastní i naši studenti.

 

Mgr. Petra Švajdová a Mgr. Dagmar Gebauerová