Získali jsme Zlaté oříšky!

Zlatý oříšek je soutěž pro talentované děti a  její krajské finále se uskutečnilo v neděli 28. 9. 2014 v kulturním domě Crystal České Lípě. Za Liberecký kraj  bylo z přihlášených dětí vybráno patnáct  jednotlivců i skupin.Naše škola byla v tomto finále zastoupena dvěma účastníky – v jednotlivcích to byl  Jiří Liška (skvělé úspěchy v šachu – mimo jiné mistr České republiky 2014) a jako skupina soutěžili Ekokřečci, (dlouholetá ekologická činnost).

Jiří Liška se v těchto dnech účastní Mistrovství světa v šachu v jihoafrickém Durbanu, a tak jej v krátké  prezentaci představila paní ředitelka Helena Paszeková. I přes svou nepřítomnost jeho nadání oslovilo odbornou porotu natolik, že  získal jeden ZLATÝ OŘÍŠEK Libereckého kraje – a  tím i nominaci do celostátního kola.

Přikládáme ilustrační foto a text Jirkova e-mailu z JAR:

Dobrý den, zdravím na severní polokouli, mám za sebou 3 kola, výhru s hráčem z Keni, remízu s mistrem Francie a prohru s Íráncem. Je tu přes 1000 hráčů ze 106 zemí světa.

V příloze posílám důkaz, že tričko s logem gymnázia překročilo rovník a zůstane 14 dnů u pobřeží Indického oceánu.

Jiří Liška

 

 

 

 

Ekokřečci byli oceněni zvláštní cenou paní starostky. Byla tak uznána jejich dlouholetá ekologická  práce pro Českolipsko, úspěchy v přírodovědných soutěžích i z předchozích let (kroužek paní učitelky Tulkové Ekokřečci působí už dvanáct let). Skupina předvedla skvělou prezentaci, zaujala – S. Engel, R. Fojtů, N. Malinská, M. Melichová, L. Myslíková,  H.Schauerová, J. Slavíková, A. Sztoláriková. Všichni jmenovaní skvěle reprezentovali školu, svou třídu tercii, sami sebe.