Přesvědčivé vítězství florbalistek v krajském kole

Družstvo florbalistek ve složení Nikol Pekárková, Sára Ješetová, Kateřina Čermáková, Barbora Košková, Adéla Vaněčková, Adéla Veselá, Štěpánka Bisová, Dora Blechová, Magdaléna Kalová a Karolínqa Jelínková nastoupilo v českolipské hale 2. 2. 2016 s odhodláním vybojovat v krajském kole 1. místo a postup do dalšího kola – TOP8, které se bude konat 22. 3. 2016 v Praze. Takto o nich psali na webu mládežnického florbalu:

Česká Lípa, známé heslo: Neprohraješ, postupuješ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pohár českého florbalu středních škol kvapem postupuje směrem k finálovým kolům. Své krajské kolo už mají odehráno i v Libereckém kraji. Pořadatelství se ujal asi nejprogresivnější florbalový region na severu Čech, místo, které hostilo dokonce reprezentační turnaj EFT – Česká Lípa. Ale i zde platil nastolený republikový trend – kdo chce postoupit, musí všechno vyhrát. A jelikož se hrálo o jediné postupové místo, vybojovat jej nebyl vůbec snadný úkol.

Liberecký kraj – holky

Dívky bojovaly o jedinou postupovou příčku v TOP8 v českolipské hale 2. 2. 2016. A i tentokrát platilo, že kdo vyhraje vše, postoupí dál. Hrálo se systémem každý s každým a finále navíc. Tedy dva týmy si zahrály tři utkání, jeden pouze dvě. Těmi, na které zbyl pomyslný černý Petr, byly HOLKI OA (ano, opravdu tam je měkké i) z České Lípy. Finále si proti sobě zahrály Borki (i tady je v oficiálním názvu vážně měkké i) a vítězný Kolomaz, čili českolipské gymnazistky. Ty si poradily se svými soupeřkami v každém zápase, a to poměrně jasně, tudíž se mohou těšit na další výzvu v podobě zemského finálového kola v Praze.