V letošním školním roce zaznamenaly nebývalý úspěch florbalistky

Po vyhrané krajské eliminaci postoupila naše děvčata do celostátního kola florbalového turnaje TOP 8 Západ. Časně ráno 22. 3. 2016 odjížděla děvčata do Prahy – ve sportovní hale v Bráníku je čekalo změření jejich sportovních dovedností s ostatními družstvy.

Děvčata vstoupila do turnaje ve své skupině přesvědčivou výhrou  6:0. V druhém utkání se jim nepodařilo proměnit územní převahu a celkem nešťastně prohrála, třetí zápas skončil opět pro nás vítězstvím, a tak jsme se  radovaly z postupu do semifinále – mezi čtyři nejlepší družstva.

O postup do finále jsme se utkaly s favoritem turnaje  – družstvem z Mladé Boleslavi. I přes mírnou převahu mladoboleslavských florbalistek  dlouho svítil na časomíře stav 1:1. Těsně před koncem druhého poločasu po nepřehledné situaci v brankovišti prošla do naší branky střela a výsledek 1:2 se nám už nepodařilo zvrátit. Skončily jsme na 3. místě – takový výsledek se ještě v žádné sportovní hře nepodařilo českolipskému gymnáziu získat!                  

Všechny naše florbalistky odvedly na hřišti velký kus práce, nejlepší hráčkou našeho družstva byla vyhlášena Nikol Pekárková a po zásluze byla zařazena do all-stars týmu turnaje.

Gymnázium Česká Lípa reprezentovala tato děvčata:Štěpánka Bisová, Dora Blechová, Kateřina Čermáková, Karolína Jelínková, Sára Ješetová, Magdaléna Kalová, Barbora Košková,  Nikol Pekárková, Adéla Vaněčková, Adéla Veselá