Úspěch florbalistek v okresním kole

Během listopadu se rozehrála okresní kola III. a IV. kategorie ve florbalu.

Protože tohoto turnaje se zúčastní velký počet škol, musela nejdříve naše družstva III. i IV. kategorie vybojovat účast ve finálové skupině okresního kola v kvalifikaci. Dívčím družstvům se to podařilo, obě družstva ve skupině porazila všechny společně nasazené základní školy a do finále postoupila z prvního místa.

Ve středu 29. 11. 2017 nejdříve do zápasů ve finálové skupině nastoupily studentky z primy a sekundy. Florbalistky ze všech družstev finálové skupiny chtěly vyhrát, nasazení všech hráček bylo veliké, do poslední chvíle nebyl jasný vítěz. Po doplnění všech výsledků do tabulky a porovnání skóre skončily naše studentky na druhém místě.

Hned po odehrání okresního kola III. kat. nastoupily do bojů florbalistky z tercie a kvarty, do finálové skupiny s naším družstvem postoupilo ještě pět družstev základních škol. V každém utkání děvčata předváděla pěkné herní akce a vždy ukázala, že jsou favoritkami na celkové vítězství. To se jim také podařilo. Studentky Gymnázia Česká Lípa zvítězily ve všech utkáních a v celém turnaji nepadl do naší branky ani jeden gól! Odměnou za pěknou hru je postup do kola krajského.

Gymnázium reprezentovaly ve III. kategorii tyto studentky: Lenka Machová, Anna Jonášová, Wassem van Nadia, Adéla Kovářová, Adéla Měchurová, Lenka Sigmundová, Dagmar Suchá, Anna Sazamová, Adéla Jantačová, Adéla Petrnoušková, Hana Perutková.

V družstvu IV. kategorie nastoupily studentky: Julie Drábková, Tereza Seifrtová, Eliška Mojteková, Markéta Šorfová, Berenika Fišerová, Marina Holubová, Veronika Pánková, Kateřina Michalíková, Dominika Nováčková, Kamila Mandová, Bára Košťálová, Amálie Halamová, Jana Bartáková, Anežka Kirschnerová.

Alena Mayová