Fotosoutěž „Svět (je) chemie“ 2020 zná své vítěze

Také v letošním školním proběhl na VŠCHT Praha již 11. ročník fotosoutěže s chemickou tematikou. Tato soutěž probouzí ve fotografech chemiky i v chemicích fotografy. Naši gymnazisté Marie Šolínová, Matyáš Hřebík, Michaela Machová, Helena Přibylová a Natálie Siberová do soutěže poslali celkem 17 fotografií a dvě z nich oslovily odbornou porotu na tolik, že se dostaly na pomyslné stupně vítězů.  

V kategorido 18 let se Matyáš Hřebík, autor fotografie s názvem „I plíseň může být krásná“, umístil na 3. místě. V kategorii nad 18 let obsadila 2. místo Natálie Siberová s fotografií „StrangerthingsOběma k ocenění blahopřejeme. 

Všem žákům, kteří své fotografie do soutěže poslali, děkujeme za reprezentaci školy. Věříme, že je  soutěž zaujala a budou ve focení chemických látek a dějů kolem nás pokračovat a zúčastní se i  12. ročníku soutěže v roce 2021 

A co vy ostatní? Nemáte chuť se k nim přidat? Pravidla a podmínky pro účast v soutěži naleznete na https://www.vscht.cz/spoluprace/skoly/pro-zaky/fotosoutez. V případě nejasností se obraťte na svého vyučujícího chemie.   

 Mgr. Pavla Machová 

I plíseň může být krásná
Strangerthings