Matematický Náboj 2021

V pátek 23. dubna se tři naše družstva zúčastnila náročné mezinárodní soutěže pětičlenných týmů „Matematický Náboj“. Soutěž probíhala opět online – tentokrát v 10 evropských státech (Bělorusko, ČR, Maďarsko, Polsko, Rakousko, Rumunsko, Slovensko, SRN, Švýcarsko, Velká Británie), ke kterým se poprvé přidali také studenti z íránské metropole Teherán. Celkem se zúčastnilo více než 1100 školních týmů v obou kategoriích (Junior = 1. a 2. ročníky SŠ, Senior = 3. a 4. ročník). Také letos dominovaly na předních místech polské týmy.
V mladší kategorii Junior jsme měli dva týmy – kvinta (Alena Cenknerová, Alena Hluštíková, Martin Kec, Vojta Kašpar, Adam Špindler) a sexta (Martin Kaplánek, Jan Moravík, Tomáš Motlík, Tomáš Vomlela, Jan Zátka). Obě družstva se umístila v první polovině pořadí ČR (celkem 170 týmů) i v mezinárodním (celkem 591). O pár míst lépe skončili kvintáni.

V kategorii Senior nás zastupovali zkušení matematici (Anička Salavcová, Hanka Salavcová, Matěj Lang, Richard Šulc, Libor Šabaka), kteří získali výborné 29. místo v ČR (celkem 140).

Jsme rádi, že pro naše studenty byla soutěž zábavou a příjemným odreagováním.

Děkujeme všem za reprezentaci školy

R. Tulka