Úspěšné výsledky našich mladých geografů

V polovině června online reprezentovaly naši školu 2 týmy v celostátním finále 26. ročníku soutěže Eurorebus. V soutěži školních tříd v kategorii SŠ získala naše sexta 8. místo, trojici soutěžících tvořili Martin Kaplánek, Jan Moravík a Tomáš Vomlela. V kategorii ZŠ 02 skončila kvarta ve složení Martin Doležal, Matyáš Hřebík a Jirka Moravík na 15. místě.

Další úspěchy jsme posbírali v únoru, a pak v březnu, kdy se konala okresní a krajská kola Zeměpisné olympiády (ZO). V kategorii A (prima, 6.tř.)) jsme v okresním kole brali všechny medaile. Vyhrál Vojta Buzek před Janem Sanitrníkem a Danielem Adamem. V krajském kole se více zadařilo Honzovi Sanitrníkovi, který se umístil na krásném 2.místě. Vojta byl 4. a Dan 7.

V kategorii B (sekunda, 7.tř.) byla bronzová Denisa Šujanová (v kraji se umístila na 7.příčce), na 4. a 6. místě se umístili Veronika Pavlů a Jirka Pittner. V kategorii C (tercie + kvarta, 8. a 9.tř.) byl stříbrný Matyáš Hřebík, bronzový Martin Doležal a na 4.místě se umístil Jan Kaplánek. V krajském kole se umístil Matyáš na 7.místě a Martin byl devátý.

V kategorii D (středoškoláci) vyhrál okresní kolo Ondřej Tadlík (třída 3.A), 4. a 5. místo brali Tomáš Vomlela a Martin Kaplánek. Ondra dobrou formu potvrdil i na kraji, kde získal stříbro. Účastí v krajském kole se mohl Ondra přihlásit do Letní školy 2021, kterou pořádá organizační tým ZO, a byl vybrán do týmu 30 mladých geografů. Blahopřejeme nejen Ondrovi, ale všem, kdo naše gymnázium v zeměpisných soutěžích reprezentovali. Chci poděkovat i svým kolegům (H.Mrázová, K.Chýlová a R.Tulka), že připravili naše žáky.

A. Mestek