Vernisáž závěrečných prací výtvarníků sexty

Ve čtvrtek 16. 6. 2022 byla ve školní jídelně o velké přestávce uspořádána malá vernisáž několikaměsíční práce výtvarníků ze třídy sexta A, kteří pod vedením pana učitele Reže vytvořili „kopie“ výtvarných děl od známých umělců vynikajících v moderních uměleckých směrech. Předlohami byly obrazy např. od Vincenta van Gogha, C. Moneta a dalších.

Samotné zahájení započalo hudebním vystoupením studenta Filipa Bažanta 6AV skladbou na saxofon, poté proslovem pana učitele Reže, jenž své studenty pochválil a přiblížil návštěvníkům samotnou práci na výtvarných kopiích. Následovala umělecká vsuvka hudebníků tancem s tematikou sousoší a nakonec krátká řeč samotných výtvarníků ,,Pro některé z nás bylo vytváření procházkou růžovou zahradou, zatímco pro jiné výstup na obrovskou horu, kterou jsme museli zdolat hodinami a hodinami usilovné práce. Nakonec jsme však na vrcholu stanuli všichni,“ zaznělo ve vystoupení studentů. V závěru vernisáže zaznělo  poděkování nejen přítomným, ale také všem, kteří je v jejich práci podporovali a pomáhali jim.  

Po tomto zahájení začala samotná výstava, doplněná o občerstvení a nealkoholický přípitek. Nyní jsou již obrazy umístěny ve vestibulu v přízemí u šaten, kde je možnost si je prohlédnout a kde by je žádný ze studentů neměl přehlédnout. 

Anna Kolářová 6AV