Maratón eTwinningu

Naše škola byla vybrána, aby se jako loňský rok účastnila maratónu eTwinningu, který proběhne v týdnu od 19.10. do 23.10. Na nás vyšel termín 21.10. večer. Letos bude naši školu reprezentovat skupina anglické konverzace třídy sekundy A,B.

ve_tride_4.jpg

Tito studenti budou pracovat na příběhu dvou panáčků, modrého a žlutého, kteří k nám přijedou z Bruselu na návštěvu. Této aktivity se zúčastní 19 základních škol z celé republiky , čtyři gymnázia a jedna obchodní akademie. Budeme vás informovat o adrese, na které se dozvíte více, po skončení týdne s eTwinningem.

eTwinning 2009-2010

V letošním školním roce navázala naše škola prozatím dvě partnerství. Sekunda A,B / konverzace AJ N. Kadlecové/ získala kamarády ve Francii a projekt se pomalu rozbíhá.Jeho jméno je Are we different?

Další projekt byl zaregistrován pro třídu tercie B se španělskou školou pod vedením paní učitelky Gador Vaca Peni, se kterou jsme spolupracovali již vloni. Tento projekt se jmenuje Magic Pictures.

V listopadu budou soutěžit studenti kvarty B se svým loňským projektem Let´s /b/log in

V národním kole eTwinningu a později též v mezinárodním kole, protože náš projekt získal Mezinárodní certifikát kvality. Doufáme, že se nám podaří získat nějakou cenu, nebo se alespoň dostat do semifinále, jak už se nám to podařilo za posledním pět let třikrát.

Napsala Mgr. Naděžda Kadlecová