eTwinning v roce 2013-14

V letošním školním roce přejali štafetu eTwinningu na naší škole studenti a studentky sekundy A. Název projektu je eTwinners beyond lessons a účastní se jej Norsko, Polsko (dvě skupiny), Litva, Maďarsko, Slovensko a Česká republika.

Již je za námi první polovina projektu. Studenti se naučili používat virtuální prostředí twinspace, vytvořili několik videí, naučili se vlastní pohádku v angličtině Snowhite and seven tablets –  http://youtu.be/GR3oGNlX9j8 –

 kterou předvedli na Studentském dni, naučili se používat webovou stránku voki.com, pizap.com na úpravu obrázků, vytvářeli prezentace o našem kraji v powerpointu a hovořili na téma volný čas. Diskutovali v anglickém jazyce ve fóru a měli možnost dopisovat si s jinými účastníky projektu. Osobně se setkali se studenty z Polska a prožili s nimi chvíle ve škole při koncertu a společném workshopu.

V říjnu se některé studentky účastnily soutěže o nejlepší podzimní fotografii/ http://youtu.be/iM8EsrKqPAQ/ a vznikly skutečně pěkné záběry.

V současné době se studenti chystají na vánoční tematiku a nacvičují českou koledu pro své partnery v hodině hudební výchovy.

Na této stránce se můžete podívat na veřejnou stránku našeho projektu.

http://new-twinspace.etwinning.net/web/p97893

S tímto projektem budeme v dubnu příštího roku soutěžit o dvacátý titul Certifikátu kvality. 

Mgr. Naděžda Kadlecová