Chemická exkurze do Kralup nad Vltavou

Ve středu 28. 1. 2015 proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků 5. ročníku fotosoutěže "Chemie je COOL!". Studenti našeho gymnázia v loňském roce pilně fotili a posílali své snímky, takže jsme jako škola do soutěže odeslali nejvíce fotografií. Za odměnu nás VŠCHT Praha pozvala na úplně první prohlídku do nově otevřeného TECHNOPARKU v Kralupech nad Vltavou, kde proběhlo slavnostní vyhlášení soutěže a následná prohlídka budovy.

V 1. kole soutěže se na 1. místě umístila Barbora Drunecká a za toto dílčí vítězství obdržela publikace o fotografování a úpravě fotografií. Celkovým vítězem v kategorii starších studentů se stal Jan Skočdopole, který si kromě upomínkových předmětů a programu ZONER na úpravu fotografií přivezl i fotoaparát značky OLYMPUS od stejnojmenného sponzora soutěže a svoji vítěznou fotografii ve velkém formátu.
Všichni účastníci slavnostního předávání obdrželi od pořadatele fotokalendář složený z nejlepších soutěžních fotografií. Pět ze třinácti použitých fotek nafotili studenti našeho gymnázia. Po skončení programu jsme se přesunuli na vrátnici firmy Synthos Kralupy, oblékli si slušivé ochranné pomůcky a absolvovali exkurzi v jednom z největších chemických závodů v ČR.
Děkuji všem našim oktavánům za účast v soutěži. Věřím, že v právě startujícím 6. ročníku soutěže najdou řadu pokračovatelů. Najděte chemii, která je všude kolem nás a foťte.

Mgr. Pavla Machová

Podrobná pravidla 6. ročníku soutěže najdete na http://www.vscht.cz/spoluprace/skoly/pro-zaky/fotosoutez

Fotosoutěž Chemie je cool! – Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
fotografická soutěž, fotografie, soutěž pro studenty střední a vysoké školy, fotoaparát
Přečtěte si víc…

Krátké video z vyhlašování najdete: https://www.youtube.com/watch?v=ZOTNk6_buw4&feature=youtu.be