První ceremonie DofE na naší škole

Ve čtvrtek 10. 12. 2020 k nám do školy přijeli zástupci Národního centra Ceny vévody z Edinburghu, aby předali odznaky dvěma našim dofačkám, kterými jsou Alica Porubcová a Šárka Pospíšilová. Alica a Šárka jsou prvními studentkami naší školy, které i přes obtíže způsobené omezeními souvisejícími s nemocí COVID-19  úspěšně dokončily bronzovou úroveň DofE.

Studentky od programového ředitele Národního centra Michala Ježe dostaly své bronzové odznaky, certifikát, květiny a malý dárek. Slavnostního předání se zúčastnila i naše paní ředitelka Mgr. Helena Paszeková, která velmi ocenila odhodlání, s jakým se Alica a Šárka vypořádaly se svými výzvami. Celá ceremonie proběhla za přísných hygienických podmínek a ve velmi příjemné atmosféře.

Ve středu 16. 12. 2020 proběhne on-line ceremonie DofE, na které živě vystoupí osobnosti z řad patronů DofE a také Jeho královská Výsost princ Edward. Celou slavnostní událost můžete sledovat s námi na https://www.dofe.cz/online-ceremonie?fbclid=IwAR2_iyYQL6-Cysb-tIw3opWnA8PUlJCmpz_fhaOJ8ckSS3NimaYUCsBQTMA

Poděkování patří také paní Švajdové a panu Poštolkovi za vedení DofE na našem gymnáziu.

Berenika Švajdová, 1.B