Studenti v soutěži ChemQuest opět excelovali

Účastníci chemického kroužku se již tradičně zapojili do soutěže ChemQuest, kterou pořádá VŠCHT Praha. Vytvořili 4 týmy, dva v kategorii ZŠ a dva v kategorii SŠ, a natočili videa s experimenty. V SŠ kategorii byla letošním tématem „Chemie v hobbymarketu“ a v ZŠ kategorii „Chemie a zima“.

Koncem března přišla zpráva, že všechny týmy byly odbornou porotou vybrány do celostátního finále, a tak zahájily pečlivou a časově náročnou přípravu, která se vyplatila.

Ve dnech 21. a 22. dubna 2022 předvedli žáci svá chemické vystoupení přímo na VŠCHT Praha.  Porotu kategorie ZŠ nejvíce oslovilo vystoupení „Zimní pohádka“ týmu ve složení Max Laštovka, Michaela Machová a Jiří Pittner. Ti se tak mohli radovat z 1. místa.

V kategorii SŠ zabodovalo „Věštění z hydrogelu“. Tým byl pro finále oslaben o Adama Špindlera, který se díky souběhu s další soutěží nemohl finále účastnit. Přesto Lenka Machová a Natálie Wildmanová vybojovaly 2. místo.

Ani naše ostatní týmy se soutěžními příspěvky „Neděle na chalupě“ a „Zima v plence“ se ve finále neztratily a vzorně reprezentovaly naši školu v jubilejním 10. ročníku této soutěže.

Děkuji všem 12 studentům, kteří se letošního ročníku zúčastnili, obětovali svůj volný čas a vložili svou energii do práce v laboratoři. Vy ostatní se k nám můžete v příštím roce přidat.

Mgr. Pavla Machová

V odkazech níže si můžete připomenout soutěžní videa.

https://youtu.be/zezdTuEGSD0         Neděle na chalupě

https://youtu.be/47ZXMat75Ds         Věštění z hydrogelu

https://youtu.be/eDnTyy1dcRM        Zima v plence

https://youtu.be/Qb_4eRJWWwA     Zimní pohádka