Poznáváme Prahu v angličtině

Vlídné počasí babího léta poskytlo krásnou kulisu studentům maturitního ročníku, kteří se v rámci Konverzace v anglickém jazyce vydali poznávat nejslavnější místa našeho hlavního města. Ke skupině gymnazistů se připojila i jejich spolužačka z Mexika, která u nás tráví svůj roční studijní pobyt.

Naše putování jsme začali ve Valdštejnské zahradě a po Starých zámeckých schodech jsme pokračovali na Pražský hrad, kde jsme nahlédli do Zlaté uličky, baziliky sv. Jiří a samozřejmě do dominanty Hradu Chrámu svatého Víta. Přes Hradčanské náměstí jsme se vydali Nerudovou ulicí na Malostranské náměstí. Studenti po celou dobu exkurze plnili úkoly a nejvíce jich na ně čekalo na Karlově mostě, odkud jsme pokračovali na Staroměstské náměstí. Načasování bylo pefektní, takže jsme měli možnost vidět pražský orloj právě, když odbíjel celou hodinu. Celetnou ulicí jsme prošli k domu U Černé Matky Boží a trasu Královské cesty jsme zakončili u Prašné brány a Obecního domu. Na Václavském náměstí, které bylo naší poslední zastávkou, jsme si povídali o důležitých historických událostech, které se právě tam odehráli.

Studenti po celou dobu pracovali velmi intenzivně na zadaných úkolech a lámali si hlavy nad záludnými otázkami. A to vše v anglickém jazyce. Věřím, že nabyté znalosti využijí nejen u své maturitní zkoušky, ale hlavně ve svém dalším putování po naší stověžaté Praze.

Mgr. Petra Švajdová