V letošním školním roce florbalistky opět v národním kole

Po vyhrané krajské eliminaci postoupily naše hráčky do národního kola florbalového turnaje   SUBTERRA CUP.Časně ráno 20. 3. 2024 odjížděla děvčata do Prahy – do sportovní haly v Bráníku, kde se již od 8 hodin konaly první zápasy ve skupinách, do kterých byla vítězná družstva z krajských turnajů rozlosována.

V prvním utkání proti nám nastoupily florbalistky z Českých Budějovic. Hned v úvodu naše družstvo i soupeřky ukázaly řadu pěkných akcí jak v útoku, tak v obraně. Také obě brankářky dokázaly zneškodnit řadu vyložených gólových šancí. Utkání jsme v závěru těsně prohrály. Také další zápasy byly vyrovnané a teprve po dopočítání bodů a vzájemných zápasů bylo jasné pořadí ve skupině. Postoupily jsme do dalších zápasů. Naše poslední utkání bylo opět vyrovnané, a protože skončilo nerozhodně, na řadu přišly nájezdy. Po prvních třech nájezdech – opět nerozhodně. Teprve ve druhé sadě zajistila naše vítězství úspěšnými střelami Adéla Měchurová.
V zápasech o konečné pořadí všechny naše florbalistky odvedly na hřišti velký kus práce. Družstvo Gymnázia Česká Lípa v národním kole obsadilo pěkné 5. místo! Za pěknou reprezentaci Gymnázia Česká Lípa hráčkám děkujeme.

V turnaji nastoupily:
Dagmar Suchá, Lenka Sigmundová, Adéla Měchurová, Kateřina Hadravová, Klára Steinzová, Anna Šedivá, Ema Šmatová, Natálie Seifrtová, Karolína Šorfová, Sára Bartošová, Karin Leságe, Kateřina Koky, Klára Kirschnerová a Sandra Schacherlová.

Mgr. Alena Mayová