MEDAILOVÁ „VICHŘICE“ v okresním kole zeměpisné olympiády

V úterý 17. 2. se konalo v naší budově okresní kolo zeměpisné olympiády pro žáky ZŠ (kat. A, B, C) a SŠ (kat. D). Jako hostitelé jsme nebyli štědří pro účastníky z ostatních škol, protože z celkového počtu 12 medailových umístění jsme brali hned 7 "cenných kovů".

V kategorii A (6. třída – prima) byl na 2. místě Vojtěch Bláha a 3. skončil Jan Šrajbr. V kategorii B (7. tř. – sekunda) získala Bára Hluštíková 2. místo a Jan Rychtera byl osmý. V kategorii C (8. + 9. tř. – tercie, kvarta) zvítězila Andrea Bínová a Jaroslav Švec(oba kvarta A) byl osmý.

V poslední kategorii D (kvinta až oktáva,1. – 4. ročník SŠ) jsme brali všechna umístění "na bedně". Vyhrál Adam Zechovský (1. A) před Martinem Chýlem (3. A) a Ondřejem Vosálou (kvinta A). První dva z každé kategorie postupují do krajského kola (17. 3. v Liberci), takže naši školu bude reprezentovat celkem 5 žáků. Všem žákům školy blahopřeji k jejich umístění a budeme doufat, že pětice reprezentantů přiveze medaile z Liberce. Poděkování patří i kolegům zeměpisářům za to, že své žáky výborně připravili.      

Antonín Mestek