Poznávací zájezd do Francie

O velikonočních prázdninách, tzn. od 1. do 5. dubna, pořádáme poznávací zájezd do severovýchodní Francie – viz návrh programu. Zájemci se přihlásí nejpozději do 10. 12. 2014 u p. Mgr. Hany Malíkové (kab. č. 216) nebo e-mailem na adresu malikovah@gym-cl.cz , tel. 487 829 117 nebo 721 401 519. Do 19. 12. 2014 zájemci zaplatí zálohu ve výši 1000,- za osobu. Přednost mají samozřejmě naši studenti, v případě volných míst nebráníme ani dospělému doprovodu nebo studentům – kamarádům, sourozencům apod. z jiných škol.

PUTOVÁNÍ SEVEROVÝCHODNÍ FRANCIÍ – ALSASKO, BURGUNDSKO A FRANCHE-COMTÉ

Cena: 5 650 Kč

Program:

1. den –  odjezd z ČR cca v 18h, noční přejezd přes Německo do  Francie

2. den – ráno příjezd do Burgundska. Náš program začneme v městečku BEAUNE, prohlédneme si zdejší gotický špitál s překrásným nádvořím a arkádami. Burgundské víno zná už po staletí celý svět, proto budeme pokračovat známou route de vin – cestou vína a zastavíme se i v jednom rodinném vinařství. Pak nás čeká ještě prohlídka centra burgundské metropole DIJONU. Projdeme se starým městem s hrázděnými domy, katedrálou Notre Dame  a kostelem svatého Michala. Prohlédneme si Palác burgundských vévodů (Musée des beaux arts, vévodská hrobka) a povíme se o „burgundském zlatém století“. Odpočineme si v krásném městském parku Darcy a nezapomeneme ani na dvě dijonské speciality – perník a hořčici.

3. den  – ráno po snídani pojedeme do ALÉSIE, kde se ponoříme do dávné historie a připomeneme si boj Galů s Římany (viděli jste filmy o Astérixovi a Obélixovi?). Pak budeme pokračovat do jedné z nejhezčích francouzských vesniček FLAVIGNY, kde se natáčel film „Čokoláda“, podíváme se také do výrobny známých anýzových bonbonků.  Poté  na nás čekají dva architektonické skvosty: bývalé cisterciácké opatství  FONTENAY a benediktinské VÉZELAY, jehož basilika Maří Magdaleny je dodnes výchozím bodem poutníků, kteří se vydávají na několik set kilometrů dlouhou svatojakubskou cestu.

4. den – dnes se nejprve zastavíme v BELFORTU. Projdeme se k pevnosti postavené maršálem Vaubanem, která je mimo jiné známá svým lvem vytesaným ve skále. Pak budeme pokračovat do MULHOUSE, kde si prohlédneme jednu z nejhezčích a největších automobilových sbírek v Cité de l´Automobile. Na závěr dne nás čeká malebný alsaský COLMAR, projdeme se křivolakými uličkami s pestrými brázděnými domy a v místním muzeu hraček se na chvíli vrátíme do dětských let. ..

5. den – alsaskou vinařskou cestou s krátkou zastávkou v malebném vinařském městečku Ribeauvillé dojedeme do STRASBOURGU – evropské metropole. Projdeme se městem – katedrála Notre Dame s astronomickým Orlojem, čtvrť Petite France, Ponts couverts – a zajedeme se podívat i k budovám evropských institucí . Můžeme autobusem nebo projížďkou lodí po řece Ill. Odpoledne se vydáme na cestu domů, dojezd cca ve 23h.

Cena zahrnuje dopravu autobusem (audio, video, WC), 3x nocleh se snídaní v hotelu Formule 1, cestovní pojištění + zákonné pojištění CK, služby českého průvodce

Součástí ceny je komplexní cestovní pojištění u České pojišťovny, pojištění Turista E 1122204,  zahrnující pojištění léčebných výloh, pojištění odpovědnosti za škodu občana, úrazové pojištění a pojištění storno cesty

Cena nezahrnuje: vstupné dle programu cca 25€